Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Bericht  BVDV zo dec 13, 2009 10:41 pm

Zondag 13 december 2009.
Op een ijskoude zondagmorgend moet VDV de verre verplaatsing maken naar "De Klinge".
Liefst 18 spelers waren op de afspraak. Rikke, Glenn en Tim deden een stapje op zij.
De volgende 11 mochten aan de wedstrijd beginnen: Timmy, Maarten DG, Soete, Dimi, Aziz, Danny, Nichola, Thomas, Kenn, Bart VV en Patteet.

Spaans Kwartier was heel goed aan de competitie begonnen, maar is daarna een beetje weggezakt.

Van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat SK ons de drie punten niet zomaar cadeau zou doen.
Al snel kwam er een eerste waarschuwing wanneer de boomlange spits van SK een aanval met een heerlijke stifter afronde. Hij werd echter teruggefloten voor buitenspel, waardoor de bordjes op 0-0 bleven staan.
Ook de tweede gevaarlijke poging kwam van Spaanse zijde, een schot uit de tweede lijn scheerde de deklat.
VDV was hierdoor eindelijk wakker geschoten, we waren ondertussen 20 minuten ver.
Wanneer de Spaanse keeper de bal ontzet, komt de bal in de voeten van Danny, die heeft goed gezien dat de keeper nog niet terug tussen zijn palen staat en schildert de bal over alles en iedereen in doel. 0-1.
Nog voor de rust kan zowel Bart VV als Patteet een bal op de volley nemen, maar beide pogingen gaan over het doel.

We gaan rusten met een gevleide 0-1 ruststand.
De eerste helft was niet goed en we moeten toegeven dat het spel meer voor Spaans Kwartier was, echter zonder echt gevaarlijk te zijn in onze 16.
Op de rust worden Kenn en Nichola vervangen door Hans en Stijn.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten wanneer Thomas een vrije trap mag nemen van goed 20 meter.
Hij probeert het met een plaatsbal, maar zijn poging strandt op de lat. Stijn is goed gevolgd en met zijn eerste balcontact mag hij de 0-2 op het bord zetten.
Stijn heeft vertrouwen geput uit zijn doelpunt en zet even later Patteet op weg naar de 0-3. Patteet kan alleen op de keeper afgaan, maar hij mist deze unieke kans. Patteet is duidelijk op zoek naar zijn beste vorm. Hopelijk vindt hij die snel terug. Very Happy
De 0-3 Komt er toch wanneer alweer Danny kan uithalen, en dit keer met buitenkant rechts. Hij plaatst de bal heerlijk in de verste hoek. 0-3 en Danny is 25€ armer...
Toch wel een pluim voor Spaans Kwartier, want ook al staan ze 0-3 achter in de tweede helft, dan nog blijven ze vechten voor elke vierkante meter grond.
Hierdoor komen ze ook terug in de wedstrijd wanneer zij na een mooie aanval de 1-3 in het mandje leggen.
De Spaanse vreugde is echter van korte duur, Soete maakt zich klaar voor een vrije trap te nemen.
Hij brengt de bal voor doel en begint direct te zagen dat er niemand gevolgd is op zijn vrije trap, door zijn woede ziet hij niet dat door het mistasten van de Spaanse keeper, de bal rechtstreeks in doel verdwijnt.
De scheids maakt een einde aan de koude 90 minuten en VDV neemt de 3 punten mee naar huis.

3 punten zonder glans. Een slechte eerste helft die gedeeltelijk werd rechtgezet door de tweede.
Volgende week de laatste match van de bekervoorronde, deze heeft weinig belang, want zoals iedereen weet zijn we al geplaatst voor de tweede ronde.